|
Liviu Lalescu
|
Salut!
Este foarte recomandat sa upgradati. O recomand tuturor (ma rog, sper sa nu fac vreodata un bug critic intr-un release nou).
.tar.bz2 nu este .deb. .deb contine executabile. .tar.bz2 contine surse (de obicei).
Trebuie sa luati g++ (make si gcc sunt instalate deja cred pe Ubuntu). "sudo apt-get install g++". Rulati "gcc --version", "make --version" si "g++ --version" pentru a verifica ca sunt instalate uneltele GNU.
Apoi "sudo apt-get install qt4-qmake" si "sudo apt-get install libqt4-dev".
Apoi, "tar -jxvf fet-v.v.v.tar". In directorul fet-v.v.v/, "qmake" (dureaza f. putin, 1 secunda) si "make" (dureaza poate si o ora, timp in care apar mesaje pe ecran). Trebuie la sfarsit sa apara executabilul "fet" in acest director.
Apoi, mutati directorul fet-v.v.v oriunde va place.
Rulare: rulati executabilul fet, specificand locul unde este.
Aceasta compilare este diferita de instalarea folosind pachetul .deb. Daca doriti sa fie la fel, trebuie sa mutati fisierul fet executabil in /usr/bin si directorul translations/ in /usr/share/fet/, si exemplele si documentatia unde doriti. Eu nu fac aceasta pe calculatorul meu, deci nu e necesar.
Daca se poate, v-as sugera sa le spuneti celor de la Ubuntu (si alte distributii) sa upgradeze pachetul lor FET la ultima versiune, pentru a usura munca altor utilizatori ca dvs. Eventual, poate cineva se ofera sa ne ajute cu aceasta.
Spuneti-mi va rog daca ati reusit. Eu am facut pasii de mai sus pe ultimul Ubuntu - Live CD, a mers perfect.
|