Ore diferite de incepere a programului

Started by Ramona Vis, August 13, 2020, 10:49:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ramona Vis

Buna ziua!
Clasele a saptea si a opta incep programul doua zile de la ora 12 si trei zile de la 13.  Nu reusesc sa gasesc o solutie.
Va multumesc!

Liviu Lalescu

Buna ziua,

Daca va puteti alege cele doua/trei zile pentru fiecare clasa din a 7-a si a 8-a, e simplu, cu set de studenti indisponibil.

Daca acesti timpi trebuie alesi de catre program, cred ca ar merge asa: studenti interval max 2 zile pe saptamana de la 12 la 13, si studenti incep devreme max 3 inceperi la a doua ora.

Puteti sa imi trimiteti fisierul dvs. sa ma uit si eu.

Ramona Vis

Am atasat orarul. Clasele a saptea si a opta incep programul in doua zile de la ora12 si in trei zile de la ora 13.
Daca stabilesc eu zilele, nu se genereaza orarul.
Va multumesc pentru ajutor!


Liviu Lalescu

Am adaugat o varianta de constrangeri ca sa faca ce vreti dvs. Fisierul atasat. Uitati-va la toate constrangerile de timp, sunt 3 comentarii cu "Liviu" - unul cand am dezactivat o constrangere si doua de inceput si sfarsit a ceea ce am adaugat.

Din pacate e prea greu. Probabil din cauza ca aveti multi profesori indisponibili in ultimele ore (pentru ca fisierul dvs. initial se rezolva).

Spuneti-mi daca puteti sa mai relaxati niste constrangeri cum zic. Tineti-ma la curent.

Ramona Vis

  Am facut  modificari si am reusit sa generez orarul. Va rog sa imi spuneti cum il printez. Nu mai stiu unde trebuie sa intru in calculator pentru a vedea paginile ce pot fi printate.
  Va multumesc mult pentru ajutor!

Liviu Lalescu

#5
As dori sa vad si eu fisierul dvs. de intrare .fet si cel cu orarul final (file_data_and_timetable.fet din directorul de rezultate), va rog frumos. Daca sunt private, trimiteti pe email. Cat timp a durat generarea?

Ca sa printati, ori din interfata FET -> Orare -> Tiparire, ori deschideti fisierul index.html din directorul de rezultate. Ca sa printati din interfata FET (prima varianta), trebuie sa generati din nou. Aveti grija ca atunci se pierd toate vechile rezultate. Puteti genera pe fisierul file_data_and_timetable.fet, in care caz orarul se pastreaza identic.

Directorul de rezultate este in C:\Home\Nume_Utilizator\fet-results\nume_fisier-single\ (Windows 10).

Va rog sa-mi spuneti daca s-a rezolvat.

Ramona Vis

Aceasta este varianta la care am ajuns. A trebuit sa renunt la unele constrangeri legate de ora de incepere, pentru ca nu le puteam modifica pe celelalte. Intre timp au aparut alte constrangeri de la minister, legate de orele de sport, desen, ore consecutive si voi incerca sa imbunatatesc varianta aceasta lucrand cu `creionul pe hartie`.  Oricum, de aproximativ 10 ani, ne sunteti de mare ajutor cu acest program si va multumim mult!

Liviu Lalescu

Cu placere!

Imi pare rau ca nu a iesit perfect. As vrea sa va spun ca cel mai probabil introducand constrangerile de la minister in program se va genera mai repede si mai bine decat cu creionul pe hartie.

Ramona Vis

Aveti dreptate! La aceeasi concluzie am ajuns si eu. Va multumesc mult!

Liviu Lalescu

Cu placere!  :)

Deci orarul final a fost generat cu FET?

Ramona Vis

Astazi am generat orarul final, cu FET. Constrangerile de la finalul programului erau, in general, pentru profesorii de romana, matematica si sport, pentru ca aveam nevoie ca orele lor sa fie spre  inceputul programului. Am adus acesti profesori la sfarsitul programului cu optionale si consiliere. Sunt foarte multumita de rezultat. Orarul este echilibrat.
Va multumesc mult pentru sustinere.

Liviu Lalescu

#11
Cu placere! Ma bucur!  :)

Pentru data viitoare: pentru a pune de exemplu din 4 ore pe saptamana pentru Romana 2 sa fie devreme, puteti folosi constrangeri subactivitati timpi preferati, cu indexul de impartire 1 si 2, timp preferat devreme. Componentele 3 si 4 vor fi neconstranse.