Orar modular

Started by rapsy, September 03, 2020, 04:32:15 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rapsy

Cu generatorul putem realiza un orar modular asa cum se cere in acest an scolar 2020-2021 ?
Multumesc!

Liviu Lalescu

Explicati-mi va rog ce inseamna aceasta. Sper sa se poata, o sa va spun si cum daca imi dati detalii cat mai multe, eventual sa imi desenati ceva.

rapsy

Extras din ghidul pentru invatamantul gimazial anul scolar 2020-2021

Liviu Lalescu

#3
Adica orar pe 85 de zile? Nu sunt sigur ca se poate exact ce va trebuie, dar poate iese ceva. Am realizat niste versiuni FET custom cu 150 zile pe "saptamana". Vedeti la Custom versions, "A version allowing a maximum of 150 days per 'week' instead of only 35 and having further customizations allowing multiple-week timetabling".

Nu mai stiu exact ce am realizat la timpul acela. Se poate face usor un FET cu 85 de zile. Dar nu stiu daca se pot aplica celelalte constrangeri cum trebuie, adica sa zicem de exemplu ferestre pe saptamana reala de 5 zile, pentru ca FET va considera toata saptamana de 85 de zile.

rapsy


Daca se cere un orar modular am sa incerc un orar cu 85 de zile.
Am sa va anunt. Nu cred ca vor fi necesare constrangeri prea multe daca la o clasa vor preda maxim 3 profesori. Incercam
Va multumesc frumos!

Liviu Lalescu

Ca sa faceti cele 68 de ore de matematica sa fie una dupa cealalta, ori puneti timpi preferati ai activitatilor, ori max zile intre activitati.

Cu placere!

rapsy

Am realizat un orar in care totul este aproape bine.
Nu reusesc ca la cls.5A sa am martea 5 ore si sa am o singura zi 6 ore.
La profesorul 10 am 2 ore de fizica la cls.8A consecutive.
Am incercat mai multe combinatii dar nu am reusit.
Cum ma fatuiti sa procedez ?Liviu Lalescu

Concluziile mele dupa ce am testat pana acum:

1) Cred ca corect ar fi sa renuntati la toate studenti indisponibili si sa adaugati 2 constrangeri set de studenti max 6 ore zilnic pt. 5 si 6, si min 5 ore zilnic pt. 5 si min 6 ore zilnic pt 6, 7, si 8.

2) Ca sa nu fie in aceeasi zi activitatile, trebuie sa puneti 100% importanta pentru constrangerile corespunzatoare min zile intre activitati. Puteti modica mai multe constrangeri cu un singur click, din dialogul acestor constrangeri - puteti sa le modificati pe toate la 100% sau numai pe cele impartite in 2 activitati pe saptamana.

3) Trebuie relaxate constrangerile profesor indisponibil. Asta e, nu se poate orice. Eu as merge pe profesori min 2 ore zilnic in loc de constrangeri de indisponibilitate.

Mai incerc sa generez, dar nu stiu situatia de la dvs. de la scoala exact. O sa va spun daca reusesc sa generez.

Liviu Lalescu

#8
Sper sa am o veste buna: am reusit (greu, dupa ~10 minute) sa obtin un orar in care doar profesorul 3 are o ora marti, si miercuri de la 14 (am dezactivat toata constrangerea profesor indisponibil pentru profesorul 3, dar se pare ca FET respecta celelalte indisponibilitati pentru profesorul 3), si doar orele de matematica la 8C si 5B sunt doua continue intr-o zi. Mai generez in continuare, va spun ce mai obtin. Atasez solutia (daca o deblocati, puteti genera orar nou, dar merge foarte greu si nu garantez ca va termina - eu mai generez in paralel si nu a terminat altul).

PS: Neglijati toate avertismentele cand deschideti fisierul - e generat cu versiunea de lucru FET 5.47.0-snapshot de la mine de pe calculator.

Spuneti-mi va rog ce credeti.

Liviu Lalescu

Am mai facut ceva, dar nu stiu daca e folositor. Vedeti atasat. Am dezactivat indisponibilitatea pentru profesorul 18, si l-am facut sa lucreze maximum 3 zile pe saptamana, oricare zile, si min 2 ore zilnic.

Nu stiu situatia de la scoala dvs. - chiar toate indisponibilitatile sunt 100% necesare?

lakhdar bezzit

Mulțumesc Livio pentru tot
Ruanienii ar trebui să fie mândri că au un profesor capabil și servicii precum Livio

Liviu Lalescu

Mulțumesc pentru cuvintele măgulitoare, domnule lakhdar bezzit!  :)

rapsy

Va multumesc pentru ajutor.
Am un orar cu multe restrictii pentru profesori pt.ca lucreaza in 2 scoli si fac si naveta in alte localitati.
De exemplu 18 are 9 ore la noi miercuri si vineri.
Am reusit sa multumesc pe toata lumea.
Va multumesc frumos!

Liviu Lalescu

Cu placere! Ma bucur ca a functionat.