Un profesor incepe devreme (max inceperi la ora a doua)

Started by sebi1972, September 14, 2023, 07:41:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sebi1972

Felicitari pt program!
Foarte buna constrangerea
"Un set de studenti incepe devreme (max inceperi la ora a doua)"

Dar am nevoie si de constrangerea
"Un profesor incepe devreme (max inceperi la ora a doua)"
se poate implementa? Sau o pot substitui cumva altfel?
Am incercat cu etichete, am etichetat toate activitatile unui profesor dar nu stiu ce constrangere sa pun ca activitatile etichetate sa fie puse cat mai devreme posibil.
Am nevoie ca profesorul respectiv sa aiba activitatile cat mai devreme posibil puse.

Liviu Lalescu

Va multumesc pentru apreciere!

Acel profesor are activitati in fiecare zi? Sau poate avea si zile libere?

Din cate imi amintesc, nimeni nu a cerut aceasta constrangere pana acum. Dar o sa o adaug in lista TODO.

Se poate implementa "Un profesor incepe devreme (max inceperi la ora a doua)", dar "nu perfect" (mai sunt si alte constrangeri de acest fel in FET, marcate cu lacatel si blocate temporar), si recunosc ca si cu ceva munca din partea mea, care poate nu e necesara si incercam sa o evitam. "Nu perfect" pentru ca toate celelalte constrangeri pentru profesori au fost deja implementate si e greu de tinut cont si de aceasta noua.

Totusi, as prefera sa incercam niste trucuri:

1) Puteti folosi profesor interval max zile pe saptamana. Sa zicem ca aveti orele 8-20. Puneti 16-20 interval, si max 1 zi pe saptamana. Incercati sa le faceti tot mai puternice, progresiv, si puteti adauga mai multe constrangeri de acest tip pentru acelasi profesor.

2) Folositi constrangerea activitati ocupa min sloturi de timp din selectie. Toate activitatile profesorului, selectate = toate orele 8 (deci 5 sloturi selectate cu X sau rosu), min ocupate = 4. Programul va permite o zi de incepere tarziu. Adaugati inca o constrangere pentru sloturile de a doua ora, puteti sa va ganditi dvs mai bine ca mine, pentru ca eu nu am acces la fisierul dvs. Constrangerea aceasta are un buton "Ajutor".

sebi1972

Va multumesc pentru raspuns.

Orarul este de gimnaziu cu ore dupa-amiaza (12-18)

Problema1: Profesorii Ciugureanu Alina si Georgescu Mariuca vor sa aiba ore in fiecare zi, de preferat sa inceapa de la 12 ca au ore si dimineata in alta parte si vor legatura cu orele de dimineata si nu vor ferestre (sau daca au ferestre sa fie la amandoi caci vin impreuna cu masina), si vor sa termine cat mai devreme.
Am pus conditia sa nu aiba ferestre, dar apar ferestre la inceputul activitatii. Cum elimin pe cat posibil aceste ferestre?

Problema2: Enache Catalin vrea fara ore joi (asta am implementat), dar vrea si o zi scurta (pana la maxim 15:50) nu conteaza care. Nu am stiut cum sa implementez asta, i-am blocat miercurea de la 16 incolo, dar poate era mai bine in alta zi.

Ceilalti profesori sunt ok.

La sfarsit am pus: Profesori max ferestre pe saptamana = 0 (dar conditia asta se poate mari daca nu se genereaza nici un rezultat).

V-am atasat si link-ul catre fisier poate imi puteti da sfaturi pe concret.

http://www.systech.ro/crevedia2023.fet

Va multumesc!

Liviu Lalescu

Cu placere! :)

Atasez patru variante, de la a doua am tras la maximum de min zile intre activitati (puteti incerca si mai sus decat atat). E usor pentru FET.

Puteti de asemenea sa ii faceti ziua si mai scurta lui Enache Catalin, daca modificati constrangerea profesor interval max zile pe saptamana (liviu9 e cu max 3 ore, liviu10 e cu max 2 ore).

Am si o rugaminte personala: FET este program liber, depinzand complet de donatii benevole. Poate puteti ajuta, sau sa spuneti si altora de el.