Sali proprii si sali preferate

Started by Ilie E, July 20, 2022, 01:38:03 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ilie E

Buna ziua!
Incerc de cateva zile sa obtin un orar pentru un Liceu Tehnologic.
Programul zilnic se intinde pe 12 ore. Se lucreaza in 2 schimburi : clasele a IX-a liceu/profesionala si clasele a XII-a, dupa amiaza clasele X, XI liceu si profesionala. Elevii au intre 30 si 33 ore zilnic. Sunt nevoita sa folosesc orele din mijlocul programului 6 si 7 pentru ambele schimburi, dar am probleme cu salile. Am setat sali proprii pentru elevi si sali preferate pentru ed. fizica, laboratoare, cabinet limbi moderne. Cand generez orarul, raman in intervalul ora a 6-a- ora a 7-a clase fara sala alocata. Am verificat gradul de ocupare al salilor si am constatat ca raman spatii libere, pentru ca se folosesc laboratoarele si sala de sport. As putea sa fac manual atribuirea salilor in acest interval, dar nu sunt suficiente.
Ma gandeam ca ar fi o solutie sa impun elevilor din schimbul de dupa amiaza sa aiba cat mai multe ore in ora a 12-a. Astfel as avea mai multe spatii disponibile in mijlocul zilei. Insa nu stiu ce constrangere as putea sa folosesc.

Liviu Lalescu

buna ziua,

scriu cu oarece dificultate deoarece nu sunt la calculatorul meu.

daca aveti sali preferate si sali proprii cu 100%, n-ar trebui sa ramana activitati fara sala, doar daca e sala proprie si activitatea are mai mult de un set de studenti. sali preferate e mai puternic decat proprii.

pentru schimburi banuiesc ca folositi studenti indisponibili.

cel mai bine atasati fisierul de intrare si spuneti-mi unde e eroarea. arhivati-l daca nu are loc.

Liviu Lalescu

pentru a face unii studenti sa aiba cat mai putine ore intre 6 si 7, puteti folosi incremental studenti interval orar max zile pe saptamana. iar pentru a forta studentii sa aiba ore tarziu, activitati ocupa min sloturi de timp din selectie (cititi ajutorul acolo). dar nu cred ca ajuta.

Liviu Lalescu

Aveti de asemenea o statistica, arata activitati care ar putea ajunge fara sala. Trebuie sa nu fie nicio activitate aici.