Space Constraints

Started by vlaicumihnea, November 07, 2024, 02:37:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vlaicumihnea

Buna ziua.

Am 3 tipuri de constrangeri pe care doresc sa le aplic: Teacher Home Rooms, Students home rooms si activity tag home rooms.

Cum ar trebui sa setez procentele ca sa nu am erori la generare?

Exemplu:
activity tag: curs - sala X
teacher home room: sala X
students: sala Y

in acest caz as dori sala X

Multumesc.

Liviu Lalescu

Buna ziua,

Activity tag preferred room, nu home.

Nu am umblat de mult cu constrangerile acestea, dar sper sa imi amintesc corect:

Fiecare activitate trebuie sa aiba cel mult una din teacher si students set home rooms. Daca sunt amandoua, cred ca nu genereaza in niciun chip.

Daca o activitate are home rooms si preferred rooms cu orice importanta, home rooms sunt ignorate complet.

vlaicumihnea

Rog, daca se poate, sa fiti putin mai concret.

Quote from: Liviu Lalescu on November 07, 2024, 02:47:34 PMDaca o activitate are home rooms si preferred rooms cu orice importanta, home rooms sunt ignorate complet.

activitatea nu are home rooms, ci doar activity tag are preferred room; profesorul are preferred room, students au a set of home rooms(unde nu este inclusa sala profesorului). as dori ca in rezultatul final sa fie aleasa sala de la students

Liviu Lalescu

Cand am zis ca activitatea are cateva home room(s) si cateva preferred rooms, voiam sa zic ca HR si PR care afecteaza aceasta activitate (din act/subj/tag/subj+tag PR si teacher/stset HR). Fiecare activitatea trebuie sa aiba HR teacher sau_exclusiv stset. O activitatea nu poate avea si teacherul si sset-ul cu HR. Iar daca activitatea are HR (m constrangeri) si PR (n constrangeri), cele m HR sunt complet ignorate (dar cele m HR nu trebuie sa se contrazica).

Imi pare rau daca e complicat, dar aceste constrangeri au fost gandite la momentul lor si nu am gasit alta solutie mai buna sau mai simpla.