Βοήθεια στις κατευθύνσεις

Started by victoria25, October 05, 2025, 01:53:02 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

victoria25

Γεια σας, προσπαθω να φτειξω προγραμμα για λύκειο. Εχω φτειαξει ταξεις και τμηματα. Για να φτειαξω κατευθυνσεις μπήκα υποτμήματα και έφτειαξα τις κατευθύνσςις μου. Σε κάθε τμημα έκανα υποτμήματα. Έκανα κάτι λάθος; Γιατι όταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα δεν μπορέι και μου βγάζει μήνυμα "Αδύνατη η βελτιστοποίηση ως προς το υποτμήμα ΑΝΘ Β, διότι ο αριθμός των ωρών για το συγκεκριμένο υποτμήμα είναι 95 και έχετε μόνον 5 ημέρες x 7 ώρες μέσα στην εβδομάδα. " Το ίδιο για Θετ1, θετ2,... για όλες τις κατευθυνσεις β και γ λυκειου.
ευχαριστώ

g.theodoroy

Πρέπει να ξανασυνθέσεις τα τμήματα κατεύθυνσης.

πχ

Έχω 3 τμήματα Γεν Παιδείας

Γ1, Γ2, Γ3

Κάνω τα υποτμήματα

Γ1 -> ΓΑνθ1, ΓΘετ1, ΓΠληρ1
Γ2 -> ΓΑνθ2, ΓΘετ2, ΓΠληρ2
Γ3 -> ΓΑνθ3, ΓΘετ3, ΓΠληρ3

Συνθέτω πάλι

ΓΑνθ1+ΓΑνθ2+ΓΑνθ3 -> ΛΑΤΙΝΙΚΑ
ΓΘετ1+ΓΘετ2+ΓΘετ3 -> ΦΥΣΙΚΗ
...

victoria25

Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση.Εγω πήγα κ έφτιαξα
Γ1-> Γανθ,Γθ,Γυ,Γοικ1,Γοικ2
Γ2->Γανθ,Γθ,Γυ,Γοικ1,Γοικ2
Γ3->Γανθ,Γθ,Γυ,Γοικ1,Γοικ2
Και μετά Γανθ-> Λατινικά
Γανθ-> Ιστορία
Είναι λαθος;
Και κάτι ακόμα εμάς η Γθ και Γυ κάνουν μαζί μάθημα και χωρίζονται βιολογία κ μαθηματικα. Τι κάνω εκει;

g.theodoroy

Απ ότι φαίνεται δεν δουλεύει.

Προσπάθησε να κάνεις το εξής

Γ1-> Γανθ1,Γθ1,Γυ1,Γοικ1-1,Γοικ1-2 (ή Γοικ11, Γοικ12)
Γ2->Γανθ2,Γθ2,Γυ2,Γοικ2-1,Γοικ2-2 (ή Γοικ21, Γοικ22)
Γ3->Γανθ3,Γθ3,Γυ3,Γοικ3-1,Γοικ3-2 (ή Γοικ31, Γοικ32)

ώστε κάθε όνομα να αντιστοιχεί μόνο στους συγκεκριμμένους μαθητές.

Συνθέτεις όπως σε βολεύει μετά

Γθ1,Γυ1,Γθ2,Γυ2 -> Φυσική

Γυ1,Γυ2,Γυ3 -> Βιολογία

Γθ1,ΓΟικ1-1,ΓΟικ2-1,ΓΟικ3-1 -> Μαθηματικά

κλπ

xtzetzias

Καλημέρα δίνω σύνδεσμο προς εικόνες από τα τμήματα που είχα δημιουργήσει παλαιότερα για την κατάσταση που περιγράφετε. Αν κατάλαβα καλά είναι διαφορετικά από αυτά που περιγράφετε. Δεν θα δείτε όλα τα υποτμήματα, αλλά νομίζω είναι αρκετά για να καταλάβετε.
https://www.dropbox.com/scl/fo/djvjyupn15ia1s8omgoeo/AJDd--R2U7vHzhp-fZO3nIk?rlkey=tvuar29vn4mepxtceto8k1qnm&st=t3ohpdut&dl=0

victoria25

Σας ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.

g.theodoroy

Vangelis Karafillidis

Quote from: victoria25 on October 05, 2025, 01:53:02 AMΓεια σας, προσπαθω να φτειξω προγραμμα για λύκειο. Εχω φτειαξει ταξεις και τμηματα. Για να φτειαξω κατευθυνσεις μπήκα υποτμήματα και έφτειαξα τις κατευθύνσςις μου. Σε κάθε τμημα έκανα υποτμήματα. Έκανα κάτι λάθος; Γιατι όταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα δεν μπορέι και μου βγάζει μήνυμα "Αδύνατη η βελτιστοποίηση ως προς το υποτμήμα ΑΝΘ Β, διότι ο αριθμός των ωρών για το συγκεκριμένο υποτμήμα είναι 95 και έχετε μόνον 5 ημέρες x 7 ώρες μέσα στην εβδομάδα. " Το ίδιο για Θετ1, θετ2,... για όλες τις κατευθυνσεις β και γ λυκειου.
ευχαριστώ

Καλημέρα. Μπορείς να μας στείλεις τους διαφορετικούς τρόπους κατάτμησης της Γ' Λυκείου σε επιμέρους τμήματα;
Ειδικότερα, η Γ' Λυκείου κατατέμνεται με διαφορετικό τρόπο στα μαθήματα γενικής παιδείας και με διαφορετικό τρόπο στις κατευθύνσεις; Ή τα τμήματα των κατευθύνσεων υφίστανται με την ίδια σύνθεση μαθητών και στα μαθήματα γενικής παιδείας; Αν και από όσο καταλαβαίνω αυτό (το δεύτερο) δεν ισχύει. Ρωτάω κυρίως για επιβεβαίωση.
Εάν η Γ' Λυκείου κατατέμνεται με διαφορετικό τρόπο στα μαθήματα γενικής παιδείας και με διαφορετικό στις κατευθύνσεις:
α) σε πόσα τμήματα χωρίζεται η Γ' Λυκείου στα μαθήματα γενικής παιδείας και
β) πόσα τμήματα έχει η θεωρητική κατεύθυνση, πόσα η οικονομικών-πληροφορικής, πόσα η θετική και πόσα η υγείας;
Τέλος, μήπως τυχόν υπάρχει και κάποια άλλη διαφορετική κατάτμηση της Γ' Λυκείου; Π.χ. σε ξένες γλώσσες, ή κάποιο μάθημα επιλογής;

Βαγγέλης.

Vangelis Karafillidis

Quote from: g.theodoroy on October 05, 2025, 09:46:52 AMΩραία η πρόταση του @xtzetzias

Συμφωνώ ότι είναι καλή η πρόταση. Πλην όμως ισχύει για τις περιπτώσεις που:
α) η Γ' Λυκείου κατατέμνεται με διαφορετικό τρόπο στα μαθήματα γενικής παιδείας και διαφορετικό τρόπο στα μαθήματα κατεύθυνσης,
β) ειδικώς λειτουργούν τρία τμήματα γενικής παιδείας για την Γ' Λυκείου, και από ένα τμήμα για την καθεμία από τις επιμέρους κατευθύνσεις και
γ) το κάθε τμήμα γενικής παιδείας έχει μαθητές από την καθεμία από τις κατευθύνσεις (αυτό είναι αναμενόμενο βέβαια στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, και θα έλεγα πρακτικώς ότι είναι «δεδομένο»).
Τέλος θα πρέπει να επισημάνω ότι οι διαφορετικοί τρόποι κατάτμησης των ετών (τάξεων) είναι ένα από τα ζητήματα του FET που γίνονται πολλά λάθη (ως προς την διατύπωση του προβλήματος του ωρολογίου προγράμματος). Θα πρέπει να κάνω κάποια στιγμή ένα video για να εξηγήσω πώς λειτουργούν οι πολλαπλοί τρόποι κατάτμησης καθώς και οι αλληλεπικαλυπτόμενες ομάδες μαθητών.

Βαγγέλης.

victoria25

Έχουμε 3 τμήματα γ γενικής. Από αυτά τα τμήματα τα παιδιά χωρίζονται σε Γαν(1), Γοικ(2) και έχουμε μαζί τα τμήματα θετικής κ υγείας στα μαθήματα κατεύθυνσης και κόντρα και χωρίζονται την ώρα των μαθηματικών και της βιολογίας. Η Γοικ1 και Γ οικ2 κάνουν μαζί το μάθημα κόντρας. Στα τμήματα ανθρωπιστικων, υγείας και θετικής είναι και από τα 3 τμήματα, το οικονομικό 1 από Γ1 και Γ2 και το οικονομικό 2 από Γ2 και Γ3.

Vangelis Karafillidis

Καλησπέρα. Μπορείς να δεις τα αρχεία που στέλνω. Είναι κάποια screenshots καθώς και ένα ενδεικτικό αρχείο .fet. Νομίζω πως αυτή είναι η δομή του σχολείου σου (ως προς την Γ' Λυκείου). Δημιούργησα αυτοματοποιημένα τις κατατμήσεις. Στην συνέχεια αφήρεσα από τα τμήματα Γενικής Παιδείας (Γ1 και Γ3) τα υποτμήματα Οικονομίας-Πληροφορικής που δεν ανταποκρινόταν στην σύνθεση του Γ1 και Γ3, και στην συνέχεια αφήρεσα από τα τμήματα Γ_ΟικΠλ1 και Γ_ΟικΠλ2 τα υποτμήματα του Γ1 και Γ3 τα οποία δεν αναποκρινόταν στην σύνθεση του Γ_ΟικΠλ1 και Γ_ΟικΠλ2. Σημείωση: Χρησιμοποιώ τον χαρακτήρα στα ονόματα των τμημάτων/υποτμημάτων «_» γιατί νομίζω πως είναι πιο ξεκάθαρο το όνομα του τμήματος/υποτμήματος. Π.χ. μου φαίνεται πιο ξεκάθαρο το Γ_Θετ, από το ΓΘετ. Αντίθετα, προτιμώ π.χ. το Γ1 από το Γ_1. Εάν σε ενοχλεί ο χαρακτήρας «_» μπορείς να μην τον συμπεριλάβεις ως αρχικό χαρακτήρα στην δεύτερη κατηγορία (διάλογος αυτοματοποιημένης κατάτμησης).
Εάν τυχόν έχω καταλάβει κάτι λάθος ως προς την δομή της Γ' Λυκείου, σε παρακαλώ να με ενημερώσεις.

Βαγγέλης.