Re: Bine ati venit!

Started by stefi, September 21, 2012, 06:02:13 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stefi

Buna ziua,
incerc sa invati si eu acest program. As avea o intrebare. Cum se poate realiza ca o anumita disciplina sa fie asezata in program pana la o anumita ora? De exemplu, sa nu fie ora de matematica dupa ora 13.

Liviu Lalescu

Constrangere de timp (sub)activitati timpi preferati.

stefi

Multumesc. Va referiti la Timp/Activitati ? Trebuie sa adaug la fiecare activitate constrangerea sau exista posibilitatea sa aleg numai disciplina?

Liviu Lalescu

Da, timp/activitati. Exista constrangere pentru fiecare activitate sau pentru mai multe (sub)activitati, specificand de exemplu disciplina.

stefi

Multumesc, am reusit.
Dupa generare cum se poate vizualiza orarul? Se pot schimba si dupa gererare doua activitati?

Liviu Lalescu

Vizualizati orarul in mod HTML in directorul de rezultate (pe care vi-l spune FET - home / fet-results).

Schimbarea a doua activitati e mai complicata - trebuie sa umblati la constrangerile de tip activitate timp de start preferat, la activitatile vizate, in orarul blocat. Orarul blocat se salveaza si genereaza din meniu.

stefi

Am gasit fisierele html. O singura intrebare mai am. Incerc sa fac un orar pentru un gimnaziu. In acest caz daca am de exemplu 4 ore de matematica la o clasa, aceste ore trebuie sa apara in orar in patru zile diferite. La mine apar in aceeasi zi. Cum sa obtin aceste ore in zile diferite?

Liviu Lalescu

Cand adaugati activitatea mare impartita in 4 (sub)activitati, FET adauga automat o constrangere min zile intre activitati, 95%, 1 zi. Daca doriti, puteti sa modificati importanta la 100%, in dialogul de constrangeri min zile intre activitati.

stefi

Nu reusesc. Cum sa fac? Timp /Avansat/Disribuie activitatile uniform de-a lungul unei saptamani? Acolo am modificat importanta pe 100% dar reapare 95 %

Liviu Lalescu

Da, acolo, sau la constrangeri timp/activitati/min zile intre activitati. Daca nu merge, inseamna ca ati adaugat activitatile neimpartite. Va rog adaugati o activitate mare de matematica, impartita in 4 (e un numarator in dialogul de adaugare activitate).

stefi

Asa sa fac setarile? Va rog sa ma ajutati.
Orele introduse fara divizare trebuie introduse din nou?

Liviu Lalescu

Da, asa, si trebuie introduse din nou (pentru a pastra un mod elegant, altfel trebuie sa introduceti manual constrangerile de tip min zile, si e mai complicat).

stefi

Multumesc. Incep sa finalizez orarul. Mai am urmatoarele probleme de rezolvat. In gimnaziu trebuie sa avem la fiecare clasa cursuri de la ora 8. Cum sa obtin ca fiecare clasa sa aiba prima ora? Se poate realiza ca un profesor sa aiba orele de la 8 cel putin de patru ori pe saptamana?

Liviu Lalescu

Da, se poate totul. Constrangere studenti devreme maxim 0 inceperi de la ora a doua; apoi pentru profesor folositi negativ constrangerea un set de activitati ocupa maxim sloturi de timp dintr-o selectie (la aceasta din urma cititi Help si FAQ si spuneti-mi dupa aceea daca va mai trebuie lamuriri).

stefi

Am reusit sa generez diferite orare. Totusi la o varianta am observat a greseala. Programul n-a raportat greseli dar dupa o analiza am observat ca din greseala o ora a fost trecuta de la o clasa la alta. Un profesor are in incadrare o ora in clasa a saptea si doua ore in clasa a opta. Programul a generat orarul in asa fel ca avea in orar trei ore la clasa a opta si nicio ora la clasa a saptea.
Daca doriti va trimit fisierul salvat (.fet) si fisierele in format html.