pentru universitati?

Started by catalin, March 28, 2009, 05:52:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

catalin

Salut,

aplicatia poate fi utilizata si pentru universitati?
Mentionez citeva restrictii:
-cursuri comune pentru studentii (grupe) de la mai multe specializari, de la mai multe facultati
-seminarii/lab. pe grupe/semi-grupe
-posibilitate de a specifica nr de ore/sapt. (curs la 2 sapt.)

Multumesc,
Catalin Maican

Volker Dirr

Hallo,

Sorry, i can't speak romana. (i translated with google, but i fear i don't understand exactly)
Liviu is not available at the moment. So you must wait a little bit for his answer. Maybe ask more detailed in the english forum. So maybe i can also answer.
your first point is difficult to answer. I need more information. it is possible to enter students from other faculties.
your second point is also difficult to answer. maybe the translation is bad, maybe i just need more information. you can add groups and subgroups in FET.
i am also not sure if i understood your third point. do you mean fornightly activities? if yes, then please have a look here:
http://www.timetabling.de/manual/FET-manual.en.html#id_36

Liviu will answer in romanian language in a few days. maybe you can already add an example here what you mean. it is easier to answer if we get an example.

please stand by,
Volker

Volker

catalin

Thank you for your answer.

I've made the mistake to ask the question before reading the documentation.

Thank you,
Catalin

Liviu Lalescu

Salut, Catalin!

Imi cer scuze, am fost plecat la tara (am muncit fizic, o placere :-)

O sa incerc sa revad punctele nerezolvate. Intre timp, poate imi rezumi tu lucrul acesta (problemele nerezolvate/neraspunse inca). E bine si in romana, dar daca ai scrie in engleza ar fi bine si pentru altii sa inteleaga. Eventual pe forumul in engleza sa deschizi alt thread, ca sa vad numai problemele nerezolvate/neraspunse.

Da, FET ar trebui sa mearga si pentru universitati, vezi exemplul lui Horatiu Halmajan, Facultatea de Econ. Timisoara (are FET un sample, si poti sa dai search pe google "Orar generat cu FET" - sunt 2 facult. care fac asta).

Thank you, Volker, for taking care of this.

alxgudea

sper sa se adauge in curand si a treia de la Cluj...inca experimentez...cu milioane de multumiri la Liviu si Volker!

Liviu Lalescu

alxgudea

Liviu, doar o scurta intrebare...de mai bine de 2 luni experimentez...se pare ca iese ceva....am sa te anunt la "marele final"
E cam complicat, dar ar rezolva o problema mare pentru mine.
Stii bine ca in facultate, lucrarile practice/seminariile se desfasoara pe grupe...unui numar de grupe i se poate asigna profesorul x, altui numar de grupe profesorul y etc. Ce am observat eu ca se poate lucra doar cu asignarea precisa  la g1, g2, g3 etc a profesorului x sau y sau z. Exista cumva posibilitatea ca softul sa repartizeze aleator lui x sau y sau z un numar de grupe presatbilit, nu neaparat g1,g2,g3 etc (asa cum trebuie asignat acum?). Ar fi foarte util fiindca astfel se poate face o miscare mult mai ampla si o paleta mai larga de posibilitati de combinare, mai ales ca de obicei profesorii lucreaza cu mai multi ani, nu numai cu unul......
Multumesc,
Alex

Liviu Lalescu

Din pacate, asta ar schimba tot programul, si eu nu cred ca pot sa fac. Poate incerci sa te gandesti la notatia un profesor "real" = o sala "FET" si aloci activitatile la "sali FET". Poti folosi si activitati fictive. Sunt pe aici pe forum cateva discutii pe tema asta (de exemplu, http://lalescu.ro/liviu/fet/forum/index.php?topic=1135 ).

alxgudea

Inca odata intervin..suntem apropape de final, avem chiar un website pe care il utilizam pentru optimizare (daca vrei, iti trimit PM cu link-ul)...mai ramane o problema..
Dupa intocmirea orarului mai la toti anii, am nevoie de o optiune care vad ca nu se regaseste in meniu....am "lock entire timetable" si pentru ajustari mai fine as avea nevoie de posibilitatea de a da "unlock" doar la un an sau grupa.....acuma e disponibila doar optiunea pentru o anume zi sau "ends the student day"...
Exista ceva ascuns care sa ma ajute sa fac asa ceva?

Liviu Lalescu

Vizualizare orar pentru studentii respectivi, selectezi toata tabela, si Blocheaza/Deblocheaza.

Da, poti sa imi trimiti un PM cu link-ul (sau mai bine un email, imi e mai comod).

alxgudea

Salut Liviu,
Din nou incep procedurile cu orarul....distractie mare
Am o intrebare...poate mai multe ;D
- pentru programarea sincronizata a unor activitati..adica la materia A, am 2 sali in care trebuie sa pun activitati care toate incep de la aceleasi ore (eg.8,11,14, 17) cu 15 grupe.....ce optiune trebuie sa folosesc? Asa, daca le pun simplu, iese o complicatie mare.......am incercat cu asignarea a 2 grupe/1 sala, dar aici trebuie sa specific clar cele 2 grupe (1,2 apoi 3 cu 4, apoi 5 cu 6 samd) si ma gandeam ca ar fi mai bine sa las softul sa combine grupele, dandu-i astfel o libertate mai mare de miscare.....(nu neaparat ordinea impusa de mine)
- exista posibilitatea de a inseria mai mult de 3 activitati? (3 activities are ordered)...m-ar scapa de o mare problema in sensul ca as reusi legarea a 4-5 cursuri (cate ar fi de obicei) intr-o singura zi la tot anul si mai ales asignarea la 1 sala numai....
Multumesc mult!

Liviu Lalescu

Quote from: alxgudea on August 13, 2013, 05:16:45 AM
Salut Liviu,
Din nou incep procedurile cu orarul....distractie mare
Am o intrebare...poate mai multe ;D
- pentru programarea sincronizata a unor activitati..adica la materia A, am 2 sali in care trebuie sa pun activitati care toate incep de la aceleasi ore (eg.8,11,14, 17) cu 15 grupe.....ce optiune trebuie sa folosesc? Asa, daca le pun simplu, iese o complicatie mare.......am incercat cu asignarea a 2 grupe/1 sala, dar aici trebuie sa specific clar cele 2 grupe (1,2 apoi 3 cu 4, apoi 5 cu 6 samd) si ma gandeam ca ar fi mai bine sa las softul sa combine grupele, dandu-i astfel o libertate mai mare de miscare.....(nu neaparat ordinea impusa de mine)

Daca inteleg bine, folosesti constraint activities occupy max time slots from selection. Daca ai de exemplu 8 activitati de o ora fiecare si vrei sa fie in perechi, adaugi o constrangere de tipul specificat, selectand toate sloturile din saptamana, maximum sloturi ocupate fiind 4. E bine?

- exista posibilitatea de a inseria mai mult de 3 activitati? (3 activities are ordered)...m-ar scapa de o mare problema in sensul ca as reusi legarea a 4-5 cursuri (cate ar fi de obicei) intr-o singura zi la tot anul si mai ales asignarea la 1 sala numai....
Multumesc mult!

Nu exista ceea ce vrei, si ar fi prea complicat pentru mine, cred. Dar exista acestea:

1) Pentru a pune toate activitatile unui set intr-o singura zi, constraint students set interval max days per week, max days 1, interval intreaga zi. Asa ca adaugi un set fictiv, care contine doar activitatile care trebuie sa fie in aceeasi zi, si il constrangi cu asta. Ai grija la constrangerile pentru toti studentii - se aplica si la setul fictiv.

2) Asignarea la o singura sala se face cu constrangerea activities occupy max different rooms.

hudrea

Îl folosesc eu la nivel de universitate (FSPAC-UBB Cluj), merge foarte bine.