Orar scoala generala 2013

Started by rapsy, September 09, 2013, 12:09:43 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Unde este greseala?

acum
0 (0%)
astazi
0 (0%)

Total Members Voted: 0

rapsy

Am descoperit programul de generare a orarului si vreau sa-l folosesc pentru scoala generala.
Nu inteleg : - Ce este o activitate ?
                   - Cum sa introduc activitatile ?
De ex: Profesorul "1", spacialitatea "Lb.romana" ,preda la clasa "V A",  5 ore pe saptamana.
            Selectez - nume profesor : 1
                          - studenti     :  V A
                          - disciplina   : romana
                          - studenti    : 30
                          - divizare  ?
                          - durata    ?
Nu stiu unde gresesc . Profesorul cu 21 de ore pe saptamana , imi apare cu 21 de activitati.

Liviu Lalescu

Divizare: 5, durata 1 fiecare. Activitate este o lectie.

rapsy

Multumesc. Am rezolvat.
Programul este foarte accesibil. Sper sa nu-mi iasa prea multe ferestre.

Liviu Lalescu

Adaugati constrangeri de ferestre, altfel ies multe.

vlad2005

Am profesori care au ore fie dimineata fie dupa-amiaza, cu pauza intre ele. Pot sa aiba fie dimineata, fie dupa-amiaza fie in ambele
Cum setez asa incat sa nu aiba ferestre pe zi, facand abstractie de pauza din program.

Liviu Lalescu

Atunci trebuie sa faceti asemanator cu Morocco sau Algeria, introduceti 2*n_zile_reale=n_zile_FET: ziua_1_FET=ziua_1_reala_dimineata, ziua_2_FET=ziua_1_reala_dupa-amiaza, ziua_3_FET=ziua_2_reala_dimineata, ziua_4_FET=ziua_2_reala_dupa-amiaza, etc, cu zero ferestre permise pe ziua FET, asemanator cu versiunile custom Morocco (http://lalescu.ro/liviu/fet/forum/index.php?topic=487.0) sau Algeria (http://lalescu.ro/liviu/fet/forum/index.php?topic=485.0). (Folositi versiunea oficiala de FET, dar cu acest truc.)

vlad2005

Am inteles ideea, nu stiu cum va iesi la generare. Ma refer la aspectul imprimat.
Ca sugestie, cred ca ar fi foarte util daca la anumite conditii, se se poate preciza (asemenator cu precizarea intervalelor interzise la un profesor sau grupa) si sloturile in care se verifica acea conditie. Cel putin pentru situaia aceasta ar fi foarte util.
Se vor crea doua conditii de gap 0 per week, una aplicabila dimineata, alta dupa-amiaza. Tot un artificiu este dar mai putin derutant decat cel cu multiplicarea zilelor.
A doua sugestie: la o conditie sa fie optiunea de a selecta profesorii pentru care se aplica (cu all implicit pentru simplitate). Se simplifica meniul in felul asta la jumatate ca nu mai este nevoie de doua intrari: conditie pentru un set de profesori/conditie pentru toti profesorii. Engine-ul aplicatiei nu se modifica, se schimba doar interfata de introducere a conditiilor.

Oricum, pe aceasta situatie concreta, pe mine ma deruta foarte mult dublarea zilelor. Spre exemplu, pe acest model, apar complicatii noi la urmatoarea situatie: clasa care poate incepe de la 13.00 (zi impară fet ultima oră) sau 14.00 (ziua 2 fet prima oră). Deja   :o

Liviu Lalescu

Quote from: vlad2005 on September 13, 2013, 04:22:32 PM
Am inteles ideea, nu stiu cum va iesi la generare. Ma refer la aspectul imprimat.
Ca sugestie, cred ca ar fi foarte util daca la anumite conditii, se se poate preciza (asemenator cu precizarea intervalelor interzise la un profesor sau grupa) si sloturile in care se verifica acea conditie. Cel putin pentru situaia aceasta ar fi foarte util.
Se vor crea doua conditii de gap 0 per week, una aplicabila dimineata, alta dupa-amiaza. Tot un artificiu este dar mai putin derutant decat cel cu multiplicarea zilelor.

O sa adaug in sugestii, dar e foarte complicat

A doua sugestie: la o conditie sa fie optiunea de a selecta profesorii pentru care se aplica (cu all implicit pentru simplitate). Se simplifica meniul in felul asta la jumatate ca nu mai este nevoie de doua intrari: conditie pentru un set de profesori/conditie pentru toti profesorii. Engine-ul aplicatiei nu se modifica, se schimba doar interfata de introducere a conditiilor.

Asta e deja in sugestii.

Oricum, pe aceasta situatie concreta, pe mine ma deruta foarte mult dublarea zilelor. Spre exemplu, pe acest model, apar complicatii noi la urmatoarea situatie: clasa care poate incepe de la 13.00 (zi impară fet ultima oră) sau 14.00 (ziua 2 fet prima oră). Deja   :o

Vreti sa spuneti ca studentii nu respecta aceleasi reguli ca profesorii si trebuie sa nu aiba deloc ferestre in ziua reala intreaga (nici la mijloc)? Atunci nu prea merge  :(  Sa incercam sa ne mai gandim la alte trucuri, dar pe moment nu vad.

vlad2005

Studentii (elevii in cazul meu) au program fie dimineata, fie dupa-amiaza. Deci pentru ei nu vor fi ferestre. Si nici nu vad o problema ca probabil merge bagat constrangeri pentru grupul de elevi.

rapsy

Nu stiu unde gasesc orarele generate.
Este un mesaj C:........./.../.../   dar nu stiu unde gasesc orarele multiple sau orarul generat sa-l vad intreg pe o saptamana. Din tutorial nu am inteles.
Cred ca ar fi foarte util un tutorial cu ultima versiune .

Liviu Lalescu

Da, un tutorial ar fi bun, poate se gasesc voluntari :)

Orarele sunt in directorul home (C:\Documents and Settings\user\ sau C:\Users\user), in fet-results. Intrati cu un commander ca sa le gasiti mai usor.

rapsy

Am cateva activitati blocate si nu reusesc sa la deblochez.
Ex: nu pot genera orarul pt.ca activitatea 240 nu are sloturi suficiente. Si continua pentru inca 5 activitati. Din "orar",  "deblocare" imi cere intai sa generez orar, dar nu mai pot .

Liviu Lalescu

Vedeti constrangeri de timp -> activitate timp preferat.

rapsy

Multumesc. Am rezolvat problema asta. Acum am alta.
Cum fac ca orele de romana si matematica sa fie puse la orele de inceput 1, 2 , 3, 4, si 5 accidental.
Mai am o problema. La unele clase desi am setat  "nu mai putin de 4 ore pe zi" imi da 2 sau 1 ore.
Am incercat sa generez mai multe orare dar nu am obtinut varianta dorita.

Liviu Lalescu

Quote from: rapsy on September 19, 2013, 06:34:52 PM
Multumesc. Am rezolvat problema asta. Acum am alta.
Cum fac ca orele de romana si matematica sa fie puse la orele de inceput 1, 2 , 3, 4, si 5 accidental.
Constrangeri activitati timpi de start preferati.
Mai am o problema. La unele clase desi am setat  "nu mai putin de 4 ore pe zi" imi da 2 sau 1 ore.
Am incercat sa generez mai multe orare dar nu am obtinut varianta dorita.
Nu ar trebui, si nu cred ca este un posibil bug in program. Atasati fisierul dvs. (dar nu sunt acasa, o sa pot rula FET luni cand ma intorc).