Main Menu

Cum sa...?

Started by GROSARIU, September 10, 2009, 02:40:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

GROSARIU

am o mica problema cu gasirea orarului dupa ce a fost generat. Cand stabilesc directorul output e ok , apoi dau salvare date/orar din meniul orar si constat apoi ca nu gasesc in folderul tables decat un fisier .fet de 418kb care initial pare sa se deschida cu explorer, cel putin apare fereastra cu deschidere sau salvare(open/save) dar in realitate acest fisier nu se deschide. Unde gresesc? Inainte de a salva orarul mai trebuie sa fac vreo setare? :)

Liviu Lalescu

Quoteam o mica problema cu gasirea orarului dupa ce a fost generat. Cand stabilesc directorul output e ok , apoi dau salvare date/orar din meniul orar si constat apoi ca nu gasesc in folderul tables decat un fisier .fet de 418kb care initial pare sa se deschida cu explorer, cel putin apare fereastra cu deschidere sau salvare(open/save) dar in realitate acest fisier nu se deschide. Unde gresesc? Inainte de a salva orarul mai trebuie sa fac vreo setare? :)

Stabiliti directorul output, apoi trebuie sa generati orarul, si veti gasi in directorul acela fisierele HTML.

Salvare date/orar din meniul orar e altceva, salveaza ca un fisier .fet care se poate deschide cu FET si regenera acelasi orar.

stefi

Buna ziua,

cum pot sa fac sa exclud un profesor din orar de exemplu luni de la ora 8 la ora 9?
Cum se face constrangerea ca o disciplina sa nu fie in orar dupa ora doua?
Multumesc

Liviu Lalescu

Quote from: stefi on December 29, 2011, 09:13:14 AM
Buna ziua,

cum pot sa fac sa exclud un profesor din orar de exemplu luni de la ora 8 la ora 9?

Constrangere profesor indisponibil (teacher not available).

Cum se face constrangerea ca o disciplina sa nu fie in orar dupa ora doua?
Multumesc

Constrangere activitati au un set de sloturi de timp preferate (activities preferred time slots).

stefi

Buna ziua,
as avea o intrebare in legatura cu folosirea programului. Se poate cumva realiza ca un profesor sa aiba activitate intr-un interval de timp? Caz concret: un coleg preda si la clasele I-IV. Aceste activitati au fost excluse din orar. Pentru a evita aparitia ferestrelor, as dori sa aiba activitate de exemplu de la ora 9 la 10, indiferent la care clasa. Daca in orar apare o activitate de la ora 8 si colegul lucreaza la clasele I-IV de la ora 10 atunci pentru program nu apare ca fereastra dar in realitate este o fereatra pentru coleg.

Liviu Lalescu

Din intrebari frecvente:

"Î: Aş dori să specific că un profesor ar trebui să aibă activităţi în anumite sloturi de timp, nu contează ce activităţi.

R: Vă rog folosiţi constrângerea activităţi ocupă max sloturi de timp din selecţie (elementul de meniu exact este 'Un set de activităţi ocupă max sloturi de timp din selecţie'. Vedeţi butonul Ajutor al constrângerii pentru mai multe detalii."

Din butonul de ajutor al constrangerii:

"Pentru a folosi această constrângere, trebuie să specificaţi un set de activităţi, un set de sloturi de timp, şi un număr maxim de sloturi de timp dintre acelea selectate care pot fi ocupate de către activităţile specificate.

Utilitatea acestei constrângeri este probabil foarte largă. Motivul principal pentru care a fost adăugată a fost pentru a permite utilizatorilor să specifice că un profesor trebuie să aibă activităţi în nişte sloturi de timp specificate. Exemplu: avem o săptămână cu 30 de ore. Profesorul T are 20 de ore de activităţi, şi am dori ca el să aibă activităţi luni si marţi în primele două ore. Adăugaţi o constrângere de acest tip, cu setul de activităţi fiind toate activităţile profesorului T, sloturile de timp selectate fiind cele 30-2*2=26 sloturi ale săptămânii rămase, şi numărul maxim de sloturi de timp selectate care pot fi ocupate de către aceste activităţi fiind 20-2*2=16."

stefi

Multumesc foarte mult. :)
Am reusit.

vlad2005

Salut!
As avea 3 intrebari:
1. Ce se intelege in aplicatie prin termenul "slot". Am o idee din ce citesc in documentatie dar as vrea sa fiu sigur.
2. cum pot forta ca un profesor sa aiba ore fie de la 8-14 fie de la 14-20
3. un profesor poate avea ore dimineata (2-3) si dupa-amiaza (2-3) cu o pauza de 2-3 ore la pranz. Cum pot adauga o constrangere ca sa nu aiba ferestre in programul de dimineata sau in cel de dupa-amiaza.

Multumesc anticipat!

Sorry, am vazut acuma raspunsul la intrebarea 3. Raman 1 si 2

Liviu Lalescu

1. O ora FET dintr-o zi FET.
2. Adica daca are o ora intre 8-14 sa nu mai aiba intre 14-20 si viceversa? Cred ca se poate asa, pentru fiecare zi: creati o activitate fictiva, numai cu acel profesor, durata 6 ore, timp preferat de start 8 sau 14. Deci 5 pe saptamana.

vlad2005

Pare ok artificiul.
Multumesc!

stefi

Buna seara,
as avea doua intrebari:
1. Daca am introdus deja activitatile mai pot sa modific numarul minim de zile intre doua activitati (de exemplu intre doua ore de fizica sa fie cel putin o zi) sau sa introduc din nou acele activitati?
2. La ce putem folosi etichetele? Puteti sa dati un exemplu simplu?

Liviu Lalescu

Quote from: stefi on September 13, 2013, 08:03:01 PM
Buna seara,
as avea doua intrebari:
1. Daca am introdus deja activitatile mai pot sa modific numarul minim de zile intre doua activitati (de exemplu intre doua ore de fizica sa fie cel putin o zi) sau sa introduc din nou acele activitati?

Vedeti dialogul constrangeri min zile intre activitati.

2. La ce putem folosi etichetele? Puteti sa dati un exemplu simplu?

Pentru a trata impreuna, mai simplu / mai rapid, un grup de activitati. De exemplu, un grup de activitati cu eticheta "Dimineata" trebuie sa inceapa la 8 sau la 9.

stefi

Buna ziua,
trebuie sa refac un orar pentru ca s-a schimbat incadrarea. Puteti sa ma mai ajutati la alte doua probleme?
1. Un coleg are la a materie 5 ore pe saptamana dar va lucra numai 4 zile. Cum sa introduc aceste activitati in orar?
2. Nu reusesc generarea orarului, primind urmatorul mesaj. Am verificat ce am putut dar nu reusesc. Cum sa gasesc constrangerea care imi blocheaza generarea?

Vă rog verificaţi constrângerile legate de următoarea posibilă activitate problematică (sau profesor(i), sau set(uri) de studenţi):
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Id: 222 (P: I. J., D:Limba romana, St:VI-VIII A VIIIA)
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Liviu Lalescu

Quote from: stefi on September 20, 2013, 01:03:25 PM
Buna ziua,
trebuie sa refac un orar pentru ca s-a schimbat incadrarea. Puteti sa ma mai ajutati la alte doua probleme?
1. Un coleg are la a materie 5 ore pe saptamana dar va lucra numai 4 zile. Cum sa introduc aceste activitati in orar?
2. Nu reusesc generarea orarului, primind urmatorul mesaj. Am verificat ce am putut dar nu reusesc. Cum sa gasesc constrangerea care imi blocheaza generarea?

Vă rog verificaţi constrângerile legate de următoarea posibilă activitate problematică (sau profesor(i), sau set(uri) de studenţi):
Id: 222 (P: I. J., D:Limba romana, St:VI-VIII A VIIIA)

1. Constrangere profesor max zile pe sapt.
2. Nu stiu ce sa zic. Atasati fisierul dvs. si cand o sa ajung acasa, luni, o sa incerc sa ma uit pe el.

stefi

Multumesc. Trimit fisierul.