Main Menu

Cum sa...?

Started by GROSARIU, September 10, 2009, 02:40:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Liviu Lalescu

Vreti sa ziceti ca genereaza si il intrerupeti si da mesajul acela? Atunci inseamna ca o multitudine de factori concura, si se poate ca pe ansamblu tot orarul sa fie prea dificil, si trebuie sa mai relaxati datele.

stefi

In acest orar astazi am introdus datele. In privinta restrictiilor am introdus numai datele referitoare la profesori indisponibili. Nu am restrictionat nici numarul ferestrelor. Undeva am facut totusi o greseala.

Liviu Lalescu

Da, cred ca aveti o greseala.

stefi

Buna ziua,
am modificat fisierul de anul trecut. Am actualizat activitatile dar trebuie sa folosesc alte constrangeri.
Cum se poate sterge toate constrangerile mai putin constrangerile de baza?

Liviu Lalescu

Quote from: stefi on September 13, 2015, 10:07:16 AM
Buna ziua,
am modificat fisierul de anul trecut. Am actualizat activitatile dar trebuie sa folosesc alte constrangeri.
Cum se poate sterge toate constrangerile mai putin constrangerile de baza?

Buna ziua,

1) Selectati dialogul toate constrangerile de timp/spatiu, si cu mouse-ul click pe remove si cu mana pe Enter,

sau

2) Deschideti fisierul date.fet cu un editor text sau XML si stergeti:

din:

<Time_Constraints_List>
<ConstraintBasicCompulsoryTime>
   <Weight_Percentage>100</Weight_Percentage>
   <Active>true</Active>
   <Comments></Comments>
</ConstraintBasicCompulsoryTime>
<ConstraintStudentsEarlyMaxBeginningsAtSecondHour>
   <Max_Beginnings_At_Second_Hour>0</Max_Beginnings_At_Second_Hour>
   <Active>true</Active>
   <Comments></Comments>
</ConstraintStudentsEarlyMaxBeginningsAtSecondHour>
...
</Time_Constraints_List>

sa ramana:

<Time_Constraints_List>
<ConstraintBasicCompulsoryTime>
   <Active>true</Active>
   <Comments></Comments>
</ConstraintBasicCompulsoryTime>
</Time_Constraints_List>

La fel pentru space constraints.

Aveti grija sa nu stergeti constrangerile min zile intre activitati care poate va trebuie (sau le puteti reface dupa aceea cu imprastierea automata a activitatilor de-a lungul saptamanii).

rapsy

Cand generez orarul imi apare mesajul de mai jos. Am 15 clase : (4 la V), (3 la VI), (4 la VII), (4 la VII ). Am numai ani si grupe.

Sfat de optimizare: Sunt 5 subgrupuri (din totalul de 15 subgrupuri) care au aceleași activități ca alte subgrupuri. Ele sunt listate mai jos.Dacă constrângerile relative acestor subgrupuri sunt de asemenea aceleași, puteți face generarea (direct proporțional) mai rapidă ștergând complet subgrupurile care sunt echivalente cu altele (lăsând doar un reprezentant pentru fiecare set de echivalență). (Algoritmul de generare nu va șterge complet subgrupurile echivalente automat.)

Dacă nu ați adăugat toate activitățile încă sau dacă numărul de subgrupuri echivalente comparat la numărul total de subgrupuri este mic, probabil că puteți ignora în siguranță acest mesaj.

Puteți dezactiva acest mesaj din meniul 'Setări'.

Subgrupul 5D Subgrup automat are aceleași activități ca subgrupul 5C Subgrup automat.
Subgrupul 6B Subgrup automat are aceleași activități ca subgrupul 5D Subgrup automat.
Subgrupul 6C Subgrup automat are aceleași activități ca subgrupul 6B Subgrup automat.
Subgrupul 8 B Subgrup automat are aceleași activități ca subgrupul 6C Subgrup automat.
Subgrupul 8 C Subgrup automat are aceleași activități ca subgrupul 8 B Subgrup automat.

Nu inteleg ce trebuie sa fac.

Multumesc

Liviu Lalescu

Faceti ceea ce va recomanda FET (probabil cel mai simplu e sa ignorati mesajul).