Main Menu

Cum sa...?

Started by GROSARIU, September 10, 2009, 02:40:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

GROSARIU

1. Cum fac sa aloc doua ore pe saptamana la geografie, istorie clasa a VIII-a ?
2. Daca un profesor care preda in doua scoli poate veni la scoala mea doar 2 zile pe saptamana si are cate 6 ore/zi  cunm impun restrictiile pentru acel profesor?

Liviu Lalescu

Quote1. Cum fac sa aloc doua ore pe saptamana la geografie, istorie clasa a VIII-a ?

2. Daca un profesor care preda in doua scoli poate veni la scoala mea doar 2 zile pe saptamana si are cate 6 ore/zi  cunm impun restrictiile pentru acel profesor?

1. Simplu, add activity split into 2 components (si astea se numesc tot activities sau, daca vreti, subactivities).

2. constrangeri de timp: teacher max days per week si teacher max hours daily.

Am scris in engleza, imi pare rau, asa stiu eu meniul :-)

GROSARIU

Multumesc frumos!
A mers. O alta intrebare: sa presupunem ca vreau sa pun disciplinele optionale (3 optionale)la clasele a VIII-a in aceeasi zi si acelasi interval orar dar cu prof diferiti.De ex. vreau luni de la 13-14 sa fie optionalul claselor a VIII-a.Acest optional este sustinut de 3 profesori fiecare intr-o alta sala de clasa dintre cele 3 (doar elevii se muta in functie de optionalul ales), aceasi situatie se poate intampla la limbile moderne in cazul incepatorilor si avansatilor sau la religie(ortodocsi, penticostali).

Liviu Lalescu

QuoteMultumesc frumos!
A mers. O alta intrebare: sa presupunem ca vreau sa pun disciplinele optionale (3 optionale)la clasele a VIII-a in aceeasi zi si acelasi interval orar dar cu prof diferiti.De ex. vreau luni de la 13-14 sa fie optionalul claselor a VIII-a.Acest optional este sustinut de 3 profesori fiecare intr-o alta sala de clasa dintre cele 3 (doar elevii se muta in functie de optionalul ales), aceasi situatie se poate intampla la limbile moderne in cazul incepatorilor si avansatilor sau la religie(ortodocsi, penticostali).

Puteti imparti anul pe categorii (si aveti o categorie: optional, sa zicem O1, O2, O3, pe langa alte categorii), si adagati 3 activitati pentru fiecare optionala (1 prof+1 grup fiecare).

Sau puteti adaga o activitate cu 3 profi si tot anul, si adagati 2 activitati dummy care sa ocupe salile care trebuie. Faceti aceste 3 activitati simultane cu o constrangere same starting time.

GROSARIU

Multumesc frumos ! Sunt incantat de faptul ca orarul s-a generat rapid. Mai am cateva ajustari de facut .De exemplu la unele clase orele nu incep de la ora 8 ci de la 9. Am sa incerc sa mai impun niste constrangeri astfel incat la elevi toate sa inceapa de la ora 8. dar cu atentie si prin incercari se rezolva. Una peste alta sunt incantat.Am renuntat la aplicatia aScOrare din Ael.In principiu pentru ca cerea sa lucrez doar la scoala in laborator.
Multumesc inca odata pentru ajutor.

Liviu Lalescu

Cu placere!

Aveti constrangere students early max beginnings at second hour, puneti 0 acolo max beginnings. Si puneti si un max gaps per week 0 (pentru studenti).

Welcome to the free world :-)

stefi

Salut,
Ma descurc cam greu in limba engleza. Folosesc Ubuntu, am instalat programul FET dar acum as dori sa trec la versiunea noua. Am descarcat fisierul in format tar.bz2 dar nu stiu cum sa instalez. Sunt obisnuit sa instalez programe in format deb. Am incercat sa instalez dar n-am reusit, probabil n-am inteles ceva in limba engleza din fisierul Readme. As fi bucuros daca as primi ajutor in limba romana.
Multumesc, o zi buna

Liviu Lalescu

Salut!

Este foarte recomandat sa upgradati. O recomand tuturor (ma rog, sper sa nu fac vreodata un bug critic intr-un release nou).

.tar.bz2 nu este .deb. .deb contine executabile. .tar.bz2 contine surse (de obicei).

Trebuie sa luati g++ (make si gcc sunt instalate deja cred pe Ubuntu). "sudo apt-get install g++". Rulati "gcc --version", "make --version" si "g++ --version" pentru a verifica ca sunt instalate uneltele GNU.

Apoi "sudo apt-get install qt4-qmake" si "sudo apt-get install libqt4-dev".

Apoi, "tar -jxvf fet-v.v.v.tar". In directorul fet-v.v.v/, "qmake" (dureaza f. putin, 1 secunda) si "make" (dureaza poate si o ora, timp in care apar mesaje pe ecran). Trebuie la sfarsit sa apara executabilul "fet" in acest director.

Apoi, mutati directorul fet-v.v.v oriunde va place.

Rulare: rulati executabilul fet, specificand locul unde este.

Aceasta compilare este diferita de instalarea folosind pachetul .deb. Daca doriti sa fie la fel, trebuie sa mutati fisierul fet executabil in /usr/bin si directorul translations/ in /usr/share/fet/, si exemplele si documentatia unde doriti. Eu nu fac aceasta pe calculatorul meu, deci nu e necesar.

Daca se poate, v-as sugera sa le spuneti celor de la Ubuntu (si alte distributii) sa upgradeze pachetul lor FET la ultima versiune, pentru a usura munca altor utilizatori ca dvs. Eventual, poate cineva se ofera sa ne ajute cu aceasta.

Spuneti-mi va rog daca ati reusit. Eu am facut pasii de mai sus pe ultimul Ubuntu - Live CD, a mers perfect.

stefi

Buna seara,
In final am reusit sa instalez versiunea noua. Multumesc pentru ajutor. Daca imi permiteti as avea inca intrebari.
1. Daca copiez continutul directorului pe USB Stick pot sa folosesc programul si la un alt calculator pe care este instalat Ubuntu sau trebuie sa instalez si acolo versiunea noua?
2. Daca termin introducerea datelor si generarea pot sa imprim orarul?
Multumesc inca o data si felicitari pentru acest program.

Liviu Lalescu

QuoteBuna seara,
In final am reusit sa instalez versiunea noua. Multumesc pentru ajutor. Daca imi permiteti as avea inca intrebari.
1. Daca copiez continutul directorului pe USB Stick pot sa folosesc programul si la un alt calculator pe care este instalat Ubuntu sau trebuie sa instalez si acolo versiunea noua?
2. Daca termin introducerea datelor si generarea pot sa imprim orarul?
Multumesc inca o data si felicitari pentru acest program.

1.: Cred ca da. Dar trebuie sa fie instalate pe calculatorul tinta bibliotecile Qt runtime, si cred ca nu merge daca calculatorul sursa are GNU/Linux pe 64 de biti si cel tinta are 32 de biti.

Qt runtime contine mai putin decat Qt necesar pentru compilare si s-ar putea sa fie deja instalat. Daca nu, instalati (libqt4-dev probabil, desi aceasta contine mai mult decat necesar).

2.: Puteti tipari fisierele HTML rezultate. FET va spune unde sunt aceste fisiere (uzual, in ~/fet-results/). Inca nu se poate tipari direct din FET.

GROSARIU

buna am instalat versiunea noua, am preluat datele din cea de anul trecut , am facut modificarile si nu vrea sa genereze orarul. Ce am gresit ca imi ofera acest mesaj:
Cannot generate, because you do not have a constraint of type basic compulsory time or its weight is lower than 100.0%. Please add a constraint of this type with weight 100%. You can add this constraint from the menu Data -> Time constraints -> Miscellaneous -> Basic compulsory time constraints.

Explicatie: Each time you create a new file, it contains an automatically added constraint of this type. For complete flexibility, you are allowed to remove it (even if this is a wrong idea). Maybe you removed it by mistake from your file. By adding it again, everything should be all right.

Liviu Lalescu

Adaugati o constrangere temporala de baza, din meniul Date->Constrangeri de timp->Diverse->De baza (nu stiu exact meniul in limba romana, sper sa nu gresesc).

La fel la spatiu, daca primiti aceeasi eroare.

GROSARIU

GROSARIU

cum pot pune doua activitati facute de profesori diferiti la aceeasi clasa,consecutive, adica dupa obiectul A facut cu profesor A1 sa urmeze imediat obiectul B cu profesor B1?

Liviu Lalescu

Quotecum pot pune doua activitati facute de profesori diferiti la aceeasi clasa,consecutive, adica dupa obiectul A facut cu profesor A1 sa urmeze imediat obiectul B cu profesor B1?

Constrangere doua activitati consecutive sau doua activitati grupate.